Saturday, January 10, 2015

Uus kodu

Viimasel ööl Impis tuli veel paar prussakat ära tappa ning (Erko) nukral meelel hotellitädidega hüvasti jätta. Uus kodu on suur ja lai, puhas ja mõnus ning elame siin eestlased viiekesi. Sissekolides ootas meid vaid neli seina, kuid tänu headele inimestele sai kõike igalt poolt tasuta ning nüüd on maja täitsa kodu moodi. Madratsid saime suvalt Impi kuurist, mida tuli veidi tolmuimejaga kohendada. Lauad ja toolid leidsid teised eestlased kuskilt teeäärest. Mikroka saime Sydneyst läbi gumtree pakkumise tasuta. Pesumasin ja külmkapp on väikse summa eest siit mõnesaja kilomeetri kauguselt soetatud. Teleka, diivani ning elutoa suure laua ja toolid saime paarisaja meetri kauguselt burksionult. Nimelt Merit ja Filipp (teine eestlaste paar, kellega koos elame) läksid Condo kuulsat geiburgerit ostma, kus 10 dollari eest saab geionu käest 20 cm kõrguse hiigelburgeri. Kuna burgerit pidi ikka mitu tundi sööma, said nad geionuga sina peale juba ära, ning tunni aja pärast tassisime burgerikohvikust võetud laudu, toole ja telekat oma uue kodu suunas.
Prussakatega saime küll Impis viimasel ööl hüvasti jäetud, kuid siin on meil uued sõbrad: väiksed armsad hiirepoisid. Lõksud juba üleval ja 2 paharetti juba poolitatud ka. Jubeõudne ja hirmus verine see variant siin. Ei meeldi. Samas toas ka ei meeldi. Dilemma missugune. Vähemalt on kõik hea, puhas ja mugav siin. Ei hinga keegi köögis kuklasse, et mu vesi juba kiiremini keema läheks ning prussakad ei jookse söögitegemise ajal üle lõikelaua.
Et üldse Austraalias endale maja või korterit rentida, tuleb siin siuke paberimajandus ja kadalipu läbimine teha. Kõigepealt on siin süsteem (ka näiteks Erkol tõstukilubade tegemisel), et üldse meid jutule võetaks, peab tõesama, et me ikka eksisteerivad inimesed oleme ehk 100 punkti ID saama, kui 100 täis ei saa, siis inimene pole ehk meie Erkoga saime 90 ja 95, aga mis seal ikka. Näiteks passi omamine annab 40 punkti, 4 nädala palgaväljavõtted 30 punkti, igasugused koolituste sertifikaadid 10 punkti, pangakaardid 5 punkti, eelmise elukoha üürimaksed 20 punkti. Õudne kammajjaa lihtsalt. Lisaks on vajalik veel mitut inimest, kellega ühendust võetakse ja meie kohta küsimusi küsitakse. Meie kohta uuriti näiteks Imperialist infot. Veel on vaja hädaabi kontakte ja ülemuste andmeid ja 10000 asja veel täita, ma ei või. Igatahes on meil see kadalipp läbitud ja saime vastuvõetud ja elame ametlikult oma uues kodus (kuigi enne elasime salaja pea 2 nädalat mitteametlikult). Hõissa!


Elutuba ja köök
Peitsin Erko väga inetu näpu ära


 Tagaõu

3 magamistuba ja elutuba

Me tuba

No comments:

Post a Comment