Thursday, December 25, 2014

Condobolin - NSW süda ja pättide kogunemispaik

Ligi 3 kuud siin elatud ja võiks lõpuks veidi rohkem ka linnast juttu teha. Condo on NSW osariigi keskpunkt ning kesk NSW suurim linn. Veidi researchi tehes selgus, et ka üks viimaseid linnu sisemaa poole liikudes. Linnas elab ligi 3000 inimest, kellest enamus on aborigeenid. Üldine linnapilt tundub küll valgete inimeste elupaik, kuid lähemalt tutvudes selgub, et enamus valged on tegelikult abod ning tumedanahaliste verd. Päeval tundub linn vaikne väike paigake, kus elu veereb, kuid öösiti murtakse kõikvõimalikesse kohtadesse sisse ja rüüstatakse seal, kus rüüstada annab. Tööandja jutu järgi üle poole austraallastest ei tee tööd ja elavad riigi poolt antud toetustest. Politsei on laisk ja tööd teha ei viitsi ning kuuldavasti pidi Condo olema üks hirmsamatest Austraalia linnadest, kus on rahvaarvu kohta kõige rohkem mõrvareid ja pätte. Hetkel ka vist kõige rohkemate eestlastega Austraalia linn, sest meid on siin ligi 15 kanti. Linnas on mitmeid hotelle, ning hinnad ulatuvad 20-100 dollarini öö eest. Meie ikka kõige odavamas prussaka ja hiirepesas, millest räägin veel rohkem järgmises postituses. Pood on 50 meetri kaugusel ja päris suur teine, kuid hinnad kõrgemad kui suurlinnades. 
Inimesed on sõbralikud ja pidevalt hakatakse tänaval või poes juttu rääkima. Uuritakse, kust me pärit, sest me jube eksootilise välimusega ja kohe teatakse, et arbuusifarmi töötajad. 
Condos pole  mitte ühtegi vaatamisväärsust ega kohta, kus vaba aega veeta. Kunagi olevat siin kino olnud, mis tänaseks päevaks maha põlenud. Ujula on ka, kus 2 dollari eest saab koos kümnete lastega ehk uriinibasseinis koos ujumas käia, aga me oleme sealt vaid kaarega mööda sõitnud.
Valgusfoore pole, 1 sebra vist. Kõik linna suured kellad seisavad. Üks pizzabaar on (pizzapõhjaks ei kasutata tomatipastat vaid magusat bbq kastet, mis on megahalb), 2 bensukat ja hunnikute viisi autoparanduskohti, mida ilmselgelt hulgaanide tõttu kõige rohkem vaja läheb. 
Väga ei mõista, mida need inimesed siin teevad ja miks nad siin elavad. Muud väga neil polegi teha, kui juua ja baaris istuda ning samamoodi kasvab ka uus generatsioon peale.

Kus see Condo asub siis

Linnast voolab läbi ka kaunis jõeke, kus ussidele meeldib koguneda

Tee Conodst tööle

Pood

Imperial hotel


No comments:

Post a Comment