Wednesday, September 17, 2014

Ettevalmistus Austraaliaks

Äkki kedagi huvitab, et mis täpselt enne Austraaliasse sõitu kõik tähtsa ära tegema peab.


  • Viisa. Meie saime viisale jah-sõna 1-2 päevaga ja taotluse saab sisse anda siit. Tegime kasutaja, vastasime portsule küsimustele ja tehtud ta oligi ning maksime selle eest 296 eurot.
  • Kopsupilt. Kopsupilti teeb Eestis ainult 1 firma Tallinnas ning maksab 102 eurot. Pärast viisataotlust tulebki kohe kopsupilt teha. Kui sellega kõik korras, peakski viisa kuskil 1-2 päevaga tulema.
  • Lennupiletid. Kõige odavamad lennupiletid leidsime fly24-st 585 euro eest.
  • Reisikindlustus. Kuna meil on ümberistumisaega 1h40 minutit ning vahepeatus on Moskvas, siis kindluse mõttes võtsime lisaks 6-kuulisele meditsiiniabile ka 7-päevase reisitõrkekindlustuse. Kahekesi ostes tuli odavam ja saime mõlemad 170 euroga siit.
Ehk siis Eestist äraminekuks kulus meil 1153 euroraha.

Muidugi tuleb kõik maailma arstid enne reisi läbi käia, eriti veel hambaarsti. Mina enda supertervete hammastega, maksin ühe kõige tillema augu parandamise eest, mida luubiga ka ei näe ja väikse tükikese asendamise eest, mis tagahambast ära tulnud, 170 eurot. Mul läheb süda pahaks sellele mõtlemisest. Aussis läheks sama töö ilmselt kordi rohkem maksma ja lihtsam oleks kuhugi Indoneesiasse seda parandama minna. Hoidkem nüüd pöialt, et mu targad tarkusehambad pärast stressirohket lennureisi ei kavatase nahka tegema hakata.

Hetkel otsime veel elamist, aga keegi väga ei vasta mu kirjadele. Tundume ilmselt megapätid, kes ainult nädalaks korteris/majas tahavad tuba üürida, et uute housemeitide tavaar tuuri lasta.

Eks need kaks pätti peavad siis esimese öö lennujaamas veetma, et värskelt järgmine päev linnapääle hostelikohta otsima minna.

Ja 3 päeva pärast hakkamegi oma samme Austraalia poole seadma. Üldse pole ärevust veel sees ja niii palju on veel teha.

No comments:

Post a Comment