Monday, September 22, 2014

Ise ka ei usu, et Austraalias oleme

Enne õiget juttu pean lihtsalt Erko esimese inglise keelse vestluse Helsingis ära mainima:
et sadamast lennujaama saada, kasutasime automaadist ostetud regioonipiletit kahele.
Kui bussile läksime ja Erko me pileti ette näitas, oli nende kahe vaheline vestlus järgmine:
Bussjuht: Is this a regional ticket? (inglise keeles: kas see on regioonipilet?)
Erko: Два (vene keeles: kaks)
liiigalol #makesnosense

Igatahes läks lend normilt, ilma suuremate jamadeta. Lennukitel saime kokku 5 korda süüa ja isegi päris okei toit oli. Venelased pakkusid ainult lavašši mille sisse oli kuskil 8 cm-ne suuuur paks võikamakas käkerdatud. Ühel lennul pidime Erkoga erinevates lennukiotsades istuma, sest ta ju requestis aknapoolset kohta ja ma sain kuskile keskele pilukate vahele odava koha. Pilukad ajavad mind ikka päris ketta ka juba. Neid on nii palju, igal pool. Kõik on nii vanad, tundub nagu nad üldse midagi ei näe, asjadest aru ei saa, pidevalt krooksuvad mu kõrval ja on viimsed hädapätakad. Vahepeal jõime Erkoga koos romantiliselt punast veini, kuid vaid 40 istet teineteisest eemal. Magada oli küll lennukis üliiraske, pea pidevalt kukkus kuhugi vahekäiku ja kann oli ära surnud. Kui ka korra hea uni tuli, siis hakkas Erkot nii hirmasti huvitama, kuidas mulle toit maitses.
Igatahes oleme nüüd Sydney lennujaamas. Hotelli me ei jõdunudki, sest lend hilines veidi, Erko ostis pool tundi mobiilikaarti meile ja check-in pandi kell 22 kinni. Kuuldes, et me tahame taksoga vaid 3 km hotelli sõita, siis taksojuhid väitsid, et nad lihtsalt ei tea, kus see koht asub. Aga teised sõbralikud onud rääkisid, et kõik taksojuhid ongi siin parajad sitapead, kes hoolivad vaid rahast ja ei vaevu sind nii väikse summa eest kuhugi lähedale viima. Tuleb lihtsalt taksosse istuda koos oma kodinatega ja alles siis sihtpunkt öelda. Ja nüüd me järjekordne öö lennujaamas möödubki. Muidu taheti ka siit meid tänavale visata, kuna lennujaamas võivad ööbida ainult reisijad, kellel on järgmise päeva lennupilet ette näidata. Aga saime tunda juba austraallaste superkülalislahkust ja pärast väikeseid läbirääkimisi, lubati ka meil kodututel tänane öö oma läpaka akusid laadides kivipõrandal sõba silma lasta. Sydneys on muidu gigamegakülm praegu!
Homseks on meil 4ks ööks hostel kesklinnas bookitud. Saime kahese twin roomi (kaks eraldi voodit, sest nii oli odavam) 246 dollariga (170 eurot). Päris valus hind, aga saab mõni öö mugavalt ära elatud. Siin on hostelites nii, et mida rohkem öid võtta, seda kallimaks läheb öö hind. Hosteli poolt tuleb ka buss meile tasuta lennujaama vastu.  Pidime vaid küsima, et kas saab. Ikka saab ju. Hoiame vähemalt 40 dollarit bussisõidu pealt linna kokku.

Tahtsin ka popp ja noortepärane olla

Russiasse minek

Vapra Erko esimene lend vaid natukese külma pihuhigiga 2 tundi

Minilennuk

Maxilennuk

Vaatasime filme kah

Saime iga natukese aja tagant süüa

Päike tõusis

Kätlin mõtlemas

Hong Kongi megaa õhusaaste


Kodutud tehnikat laadimas

Kodutu prügikasti otsimas


Kodutu on ikka päris raske olla, kogu aeg on niiiiii külm

No comments:

Post a Comment