Sunday, October 12, 2014

5 tööl, 1 vaba

Suurimad vabandused pika ootamise pärast. Muld vajas viskamist ja taimed istutamist ning blogi jäi veidikeseks unustustehõlma. Esimene öö hotellis kujunes täielikuks horroriks. Suikusime juba vaikselt unelainel, kui Erko pani räige mataka küünarnukiga vastu seina. Samal hetkel jäi mul süda seisma ja pigistas end ehmatusest krampi. Nimelt oli universumi suurim prussakas Erko käe peal siblanud. Järgmine tund üritasime tüüpi üles leida ja ära tappa, kuid sindrinaha kitiinkest oli rämepaks, niiet ei ükski sahtliplaat ega jalanõu prussakapoissi ära ei lömastanud. Magasime siis voodi toa keskel kuidagi poolunes, pidevalt tõmmeldes oma öö ära. Ise mõtlesime, et never again ei lähe sinna hotelli tagasi, pigem magame telgis ja autos igavesti. 
Järgmine päev sõitsime esimesele tööpäevale arbuusi- ja kõrvitsafarmi, kus kuumus virvendas punaste põldude kohal ja tuul oli kuum kui eesti saunas. Töö kujutab endast ettevalmistust detsembri ja jaanuraikuu arbuusi korjamishooajaks. Põllud on meeletusuured, mida on meeletupalju ja pidevalt sõidame autoga ühest tööpunktist teise. Lisaks meile on veel tööl 2 sakslast ja 1 iirlane ja ülemused Pete ning Michelle. Peale Michelle olen mina ainuke naine põlla peal, kes kõik raske mehetöö ära teeb. Ma kas viskan mulda, tirin kileisid, kiletan põldu, istutan või juhendan istutamist (siin toimub kõik traktori peal. 3 istuvad taga traktoril, taimed süles ja traktor vaikselt veereb), paigaldan veesüsteemi ja lõigun plasttorusid. Vähemalt saan kõik BigMäkid kõhult ära labidatud. Erko (ja ka kõik teised kutid) teeb kõike seda sama ning lisaks vaikselt harjutab ka traktorisõitu. Igatahes on töö üliraske, tolmune ja must talutöö. Seda me nüüd teemegi kuskil detsembrini, kuni arbuusid ja kõrvitsad kasvama hakkavad ja neid korjata saab. Siis hakkab Erko traktoriga sõitma ja mina arbuusikorjajamisi ja pakendamisi koordineerima. Eelmine aasta oli siin keegi eestlane neile ülihea mulje jätnud ning see aasta on meie suhtes suured ootused ja seetõttu saamegi meie suuremad tööülesanded kui muud töölised. 
Palk on hetkel 20.59 tunnis ja see nädal tegime tööd 5 päeva ja kokku 47 tundi. Tavaliselt on 6 tööl, 1 vaba, aga seekord pidasid austraalased esmaspäeval pühasid. Elame telgis või autos telkimisplatsil number 3, kus on õnneks dušš ja vesi ja kõik on norm va värdjad papagoid, kes kell 5 hommikul täiest kõrist meie telgi kohal lõugama hakkavad. Järgmine nädal hakkame rendimaja otsima. Päeval on 33 kraadi, öösel 6. Järgmine nädal läheb eriti külmaks ilm, niiet ma ei jõua ära külmetada ennast, õnneks ostsime mulle uue sooja magamiskoti ka, hurrraaaaaaaa. Muideks, täna oleme never again hotellis tagasi, sest pesu vajas pesemist ja 1 öö tahaks pehmes voodis ka magada. Prussakatega tuleb vist sõbraks saada....

Eelmise aasta korjamata jäänud  kõrvitsasaak

Need pikad vaod

Sadu aakreid luhta läinud granaatõunapõldu, sest unustati vett varuda, #6miljoniprojekt

Erko labidatamas

KRISTEL TOPPI, ÄRA VAATA JÄRGMIST PILTI

Hirmsat ämblikku nägin ka, muidu seal säänsed pisikesed nagu Eestiski
Põllul pidi veel soojemal ajal liiklema ka Austraalia mürgiseimad pruumaod
Muideks, nägime ükspäev tööleminnes kängurut vaikselt üle tee hüppamas, juhhei

Kiletamistöö käib

Veitsa must

Rämepalju peab seda tööd tegema
Lapendavad kiled ära matma ja veetoru läbi

Üritan veel vahel natuke tüdruk ka olla

Norm mustus+päevitus

Saime pühapäeva vabaks, sõitsime 200 km, et suures poes käia
Kaunist säärepäevitust ka näha

Käisime turistiatrkatsioonil ka, kus olid veitsa tuunitud Holdenid (ehk Euroopa Oopleid)



Üks hommik ärkasime lömmis rehviga


A muidu seda ka, et me nüüd 6 kuud siin.

No comments:

Post a Comment